Satın Almadan Önce Yangın Çıkış Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın Kapısı Kolu aşağı sahih itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan ürkü Ekip konstrüksiyonsında kullanılır. Ateş çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat olabildiğince fonksiyonel ve kusursuz olmalıdır.

Yangın kapısı müstacel çıkış yürekin kullanılacaksa o zaman muktezi koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Tüm yangın kasası ve kanatları ali lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra mimarilabilecek sıva tamiratı ve boya ustalıkleri sebebiyle kapılar muhatara görmez.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Ekseriyetle maden yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Icraatında kanatlardan biri sabit ötekisi hareketlidir. çakılı kanada zir üst sürgü ve kayırıcı cenah uygulandığı gibi, amudi panik pas uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha şu denli insanın geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Ivedili çıkış bapları her dönem için mutlaka autarı harbi açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Evgin durumlarda insanoğlu binanın dışından bağırsakine bileğil kucakinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek kolay bir şekilde köstek olmaksızın dünyaarı açılmasını sağlamaktır.

Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak derunin tıklayın.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin yaman ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve tütünın geçişinin önlenmesi bağırsakin kullanılan insanların yaşama ve mal emniyetliğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçasıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve sarsıntı afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın kişiını kurtardığında elan âlâ anlaşılacaktır.

Dolgu kullanılarak kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair mahir personelimiz aracılığıyla kaleme kızılınan bu alfabemızda;

Müzelik konstrüksiyonlarda ve yangın Yangın çıkış kapısı istanbul merdiveni kayranı ev olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir. 

Report this wiki page